Jätkäsaaren monoliitti - Tiileri
Asiakaspalvelu:     02 420 000     info@tiileri.fi
Muailman parasta tiiltä, Ruukintiiltä.

Kaupunkirakentamisen kaavoituksessa ja suunnittelussa pyritään kestävyyteen ja ekologisuuteen. Erilaiset määräykset linjaavat suunnittelijoiden työtä. Sen jälkeen peliin astuvat arkkitehdin ammattitaito, luovuus, intohimo ja osaaminen. Olimme onnekkaita, että tämän prosessin seurauksena paraatipaikalle Helsingin Jätkäsaareen on saatu valmiiksi tiilestä rakennettu Airut-kortteli.

Airut-korttelin suunnittelukilpailun voitti vuonna 2009 saksalainen arkkitehtitoimisto Sauerbruch Hutton, jonka projektista vastannut arkkitehti Carlos Alarcón Allen kertoi perehtyneensä suomalaisen arkkitehtuurin klassikoihin ja halunneensa meren äärelle kestävän julkisivumateriaalin ja löytäneensä siihen sopivan rosoisen otteen Tiilerin ruukintiilestä. Korttelin yli 70 normaalista 90 asteesta poikkeavaa kulmaa ovat vaivattomuuden oloisuudessaan hieno arkkitehdin työnäyte. Ne olivat samalla iso haaste muototiilten tuotantoon, mutta lopputulos on upea. Kortteliin tehtiin myös kaupunkikulttuurin tulevaisuutta mukailevia ratkaisuja kuten korttelin halkaiseva puolijulkinen kävelykatu sekä julkinen sauna.

Jätkäsaaren monoliitti, Airut -kortteli kohoaa suoraan maasta tiilenä. Sokkelielementti on päällystetty tiililaatalla ja se näyttää maasta asti muuratulta. Lukuisat muut yksityiskohdat tekevät vaikutelmasta esteettisesti hienon. Suomalaisten arkkitehtien onkin nähty katsastavan kohdetta ja työmaalla on totuttu vastaamaan heidän kysymyksiinsä.

 

Katso video